Headerbild

Fäkthistorik - Herrflorett 1977 till 1996

Denna sektion är under konstruktion.

Syftet med sidorna är att samla den dokumentation och de många goda idéer och riktlinjer som växte fram under tiden 1977 till 1996. Floretten har turen att ledarna dokumenterade mycket av både planer och resultat i form av florettnytt som distribuerades bland alla aktiva och ledare.

Vi har delat in dokumentationen per säsong där Ni finner en kort inledning med highlights samt alla florettnytt eller andra dokument som hänför sig till säsongen.

Det var Lennart Rohlin som startade hela satsningen under sin tid som herrflorettledare fram till 1987 då han lämnade över rodret till Thomas Åkerberg. De tränare som starkt bidrog till framgångarna var Andrzej Kanikowski, Orvar Jönsson och Kristian Witwicki. Utöver dessa bidrog även självklart alla klubbtränare och fäktgymnasiet under ledning av Inge Lindholm, men ovan nämnda personer var engagerade på landslagsnivå.

Vi hoppas att många läser detta både av nostalgiska skäl men också för att dra lärdom och få idéer inför den satsning som behövs idag.

 

Stockholm 2011-07-25

 

Thomas Åkerberg

IMG_0011IMG_0010